Ms Helen Кисневий Відбілювач та Плямовивідник

ПРО КИСНЕВИЙ ПОРОШОК:

Перкарбонат натрію (кисневий порошок, персоль) – це екологічні і безпечні для людини і природи маленькі білі округлі гранули практично без запаху, які добре розчиняються у гарячій воді. Порошок є хімічна сполука, кристаллосольват карбонату натрію і пероксиду водню Na2CO3 · 1,5H2O2.

Застосовують перкарбонат натрію в основному в якості відбілювача в складі синтетичних миючих засобів. Також використовується як дезінфікуючий, бактерицидний засіб.

Перкарбонат натрію максимально ефективний при розчиненні у гарячій воді. Починає активуватися при температурі від 40°С, але для видалення сильних забруднень розчиняйте порошок водою від 60-95°С.

На відміну від відбілювачів на основі хлору, кисневий відбілювач не забруднює навколишнє середовище і безпечний для людей.

Кисневий відбілювач знайшов дуже широке застосування в домашньому побуті! Господині просто обожнюють кисневий порошок, використовуючи його для відбілювання речей, видалення плям, для дезінфекції підлог, поверхонь, посуду.

ПРИНЦИП ДІЇ перкарбонату натрію:
При попаданні у теплу воду (близько 50°С) кисневий порошок персоль активується, тобто розпадається на кисень (O2), воду (H2O) і соду (Na2CO3). Сода пом’якшує воду. А вивільнений кисень у процесі прання окисляє (руйнує і видаляє) забруднення органічного походження (плями від кави, чаю, фруктів, жирів, трави, плями вина, чорнила, крові, соусів, соків та ін).
Підвищений ефект виведення плям і відбілювання відбувається при температурі від 60 до 90°С, але порошок також починає діяти і при 40°С, що важливо при пранні делікатних тканин.

×